Agenda

oktober 2017

Voorlichting: Woonruimte te huur

West

02 October 2017

In het kader van de Wereld Habitat Dag, vindt maandag 2 oktober, van 15:00 -17:00  de voorlichting ''Woonruimte te huur!'' plaats in Buurtsalon Jeltje:  een voorlichtingsbijeenkomst  bedoeld voor iedereen die meer wil weten over het huren van woonruimte.  Onder meer wordt er informatie gegeven over: De verschillende wegen naar een huurwoning, de verschillende contractvormen (sociale huur, vrije sector, antikraak, tijdelijke verhuur, woning delen et cetera), wat je moet weten voor je een huurcontract tekent, de valkuilen op de vrije markt, een kamer verhuren / huren via "Onder de pannen", de regels met betrekking tot de aanvraag van een urgentieverklaring. Adres: 1e Helmersstraat 106-N, 1054 EG, Amsterdam Graag aanmelden via: aanmeldbijeenkomst-okt2017@abc-west.nl Voor meer info: Paula de Matos T: +31 613066540 Deze voorlichting is tot stand gebracht door: !WOON, De Regenbooggroep, het Sociaal Loket en ABC Alliantie Welzijn    

Lees verder

Cursus: Wetswijziging voor VvE’s

CentrumVvE cursussen

05 October 2017

Op 5 oktober organiseert !WOON de cursus Wetswijziging voor VvE's. Er is een wetswijziging in voorbereiding waarbij het voor iedere Vereniging van Eigenaren (VvE) verplicht wordt om jaarlijks geld te sparen. Ook biedt deze nieuwe wet de mogelijkheid om als VvE geld te lenen. De wetswijziging gaat naar alle waarschijnlijkheid per 1 januari 2018 in. Wat betekent dit voor u en uw VvE? Laat u informeren tijdens deze cursusavond. Tijdens de cursus worden ook andere actualiteiten behandeld, zoals het verbod op asbestdaken en uitkragende galerijvloeren. Alle cursussen zijn gratis te bezoeken. Meld u vooraf aan door een email te sturen naar aanmelden@wooninfo.nl met uw naam, adres en de cursus die u wilt bijwonen, want vol is vol. Voor een overzicht van alle cursussen, download hier de cursuskalender 2017.

Lees verder

!WOON @ Expatica Expat Fair

Centrum

08 October 2017

!WOON is aanwezig tijdens Expatica 2017. Expatica "i am not a tourist" Expat Beurs is het grootste evenement voor internationals die wonen, werken, studeren of een bedrijf starten in Nederland. Nieuwkomers in Nederland vinden er een grote hoeveelheid informatie, diensten en entertainment op een prettige locatie in Amsterdam. Meer informatie en aanmelden voor gratis ticket: http://expatfairamsterdam.nl/ !WOON will be present at Expatica 2017.  Expatica's "i am not a tourist" Expat Fair is the biggest event for internationals living, working, studying or setting up a business in the Netherlands. Those who are new to the Netherlands will benefit from a comprehensive range of services and entertainment, conveniently housed together under one roof. Get your free ticket and more information: http://expatfairamsterdam.nl/

Lees verder

Cursus VvE: de basis

VvE cursussenWest

09 October 2017

In deze cursus worden de basisaspecten van de VvE uitgelegd. Vragen als 'wat is een splitsingsakte', 'hoe zit het met een modelreglement', 'wie moet wat betalen en waarom' en nog veel meer worden beantwoord. In circa 90 minuten krijgt u een spoedcursus over de VvE. Alle cursussen zijn gratis te bezoeken. Meld u vooraf aan door een email te sturen naar aanmelden@wooninfo.nl met uw naam, adres en de cursus die u wilt bijwonen, want vol is vol. Voor een overzicht van alle cursussen, download de cursuskalender VvE's september - december 2017 (pdf)

Lees verder

Cursus gemend wonen: huurders en kopers in één complex

VvE cursussenWest

23 October 2017

Wonen er huurders en kopers in hetzelfde complex, dan kunnen er vragen rijzen over de verschillen, overeenkomsten en kansen. Welke regels gelden er voor wie, waarom en welke verschillen zijn er? Geschikt voor zowel huurders als kopers. Deze cursus is gratis te bezoeken. Meld u vooraf aan door een email te sturen naar aanmelden@wooninfo.nl met uw naam, adres en de cursus die u wilt bijwonen, want vol is vol. Voor een overzicht van alle cursussen, download de cursuskalender VvE's september - december 2017 (pdf)

Lees verder