Veel belangstelling bijeenkomst slimme meter

12 september 2016 - Woensdag 31 augustus vond de eerste informatiebijeenkomst plaats rondom de plaatsing van de slimme meter en de mogelijkheden voor energiebesparing. Vanaf 16:30 uur stroomde het Pluspunt in Geuzenveld vol met belangstellenden. Veel mensen gingen met energiebespaarproducten van het Wijksteunpunt Wonen naar huis en twee gelukkigen wonnen met de loterij een energiedisplay.  

De tafels met de proefopstelling van de slimme meter trokken veel belangstelling. Mensen wilden graag weten wat er in hun meterkast gaat veranderen en hoe alles precies in zijn werk gaat. Netbeheerder Liander en aannemer Dynniq die in Geuzenveld bezig is met het installeren van de slimme meter, konden hier van alles over vertellen en laten zien.

Sommige mensen twijfelden aan wat er nu zo slim was en zeiden al heel zuinig te zijn met hun energieverbruik. Veel mensen vonden het interessant om te zien hoe je met een eenvoudige display die je aan de slimme meter kunt koppelen gemakkelijk je verbruik in huis kunt volgen. Eigenlijk kun je zo de meter uit de kast halen en direct zien hoe hoog je basisverbruik is en het hoeveel het uitmaakt wanneer een apparaat of een lamp aanzet. Zo was er bijvoorbeeld een mevrouw met een energierekening van €200 per maand, die graag op zoek wil naar besparingsmogelijkheden. Hiervoor kon ze ook terecht bij de tafel over energiecoaches, die gratis bij Amsterdammers aan huis kunnen komen en hulp kunnen bieden. Zowel corporatie Eigen Haard als het Steunpunt Wonen faciliteert dat. Daarnaast vlogen vele praktische energiebespaarproducten van het Steunpunt Wonen de deur uit.

Verschillende mensen vroegen of zo’n energiedisplay nu ook gewoon te koop was. Het ASW onderzoekt samen met de wijksteunpunten nog hoe we met verschillende partners kunnen investeren om deze displays ter beschikking te stellen. Zij zullen de belangstellenden zo snel mogelijk informeren hierover. Er waren al wel twee bewoners die direct met besparen aan de gang kunnen. Zij wonnen de loterij waarbij twee displays werden verloot. Zij konden de display direct na de bijeenkomst ophalen!

Het Wijksteunpunt Wonen wil samen met haar partners in meer wijken in Amsterdam soortgelijke voorlichtingsbijeenkomsten houden. Dus houdt de krant en uw brievenbus in de gaten en wie weet wint u wel zo’n gratis energiedisplay.

Meer weten over de Slimme Meter? Kijk dan bijvoorbeeld eens hier.

Impressie van de avond in het Pluspunt:

img_20160831_163216687_hdrimg_20160831_170553132img_20160831_180218226img_20160831_191337513wp_20160910_15_28_55_pro

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Prijswinnares Nuria haalde haar display vorige week op bij de stand van het Wijksteunpunt Wonen.

Artikel delen: