nieuwsbrief-headers_600px_alg

Lancering Handboek Wooncoöperaties Amsterdam

!WOON presenteert op 15 september het Handboek Wooncoöperaties. Veel bewoners tonen interesse en Amsterdam kent al een aantal geslaagde voorbeelden. Het nieuwe handboek geeft antwoorden op vragen van belangstellende en startende groepen. Meer weten? Kom naar de bijeenkomst! Lees verder
Lancering Handboek wooncoöperaties Amsterdam

Geen koude winters meer voor deze bewoners in West

Geen koude winters meer voor deze bewoners in West
Bewoners van een pand aan de Frederik Hendrikstraat hebben na 6 jaar doorzetten eindelijk dubbelglas. In 2016 wees de eigenaar voor isolatieglas in de bestaande kozijnen af. Ze lieten het rusten, maar in 2020 pakten ze het met hulp van !WOON weer op. Met succes.

Lees verder

Uniek vrijwilligersechtpaar helpt woningzoekenden

Bij !WOON helpen 140 vrijwilligers met beantwoorden van vragen over energie en wonen. Op onze Spreekuren Woning Zoeken helpen ze mensen met zoeken op Woningnet. Want lang niet iedere inwoner is vaardig met een computer. Nisha en Henk vertellen hoe en waarom ze dat doen. Lees verder
Uniek vrijwilligersechtpaar helpt woningzoekenden met Woningnet

Mooie prestaties op vele vlakken: jaarverslag 2021

Mooie prestaties op vele vlakken: jaarverslag 2021
Misschien was u dit voorjaar aanwezig bij het grote publieksdebat in Pakhuis de Zwijger. We vierden toen ons vijfjarig jubileum en lieten zien waar !WOON voor staat. Of wellicht nam u deel aan onze expertmeeting over de aanpak van enkelglas en dichten van het energielek in de woningvoorraad. Of u komt u ons tegen in de buurt, als bewoner, samenwerkingspartner, collega of vrijwilliger? Voor alle belangstellenden is hier een overzicht van onze activiteiten en resultaten.

Lees verder

Gratis trainingen voor VvE-leden

Gratis webinars en bijeenkomsten over 11 verschillende onderwerpen voor eigenaar-bewoners en besturen over de Vereniging van Eigenaren (VvE). Financiën, omgaan met overtredingen van het reglement, wijzigen van de splitsingsakte, verduurzamen van het pand. Doet u mee? Deelname is gratis.

Zie het overzicht en meld u hier aan
Gratis trainingen voor VvE-leden

Aanmaning na bezwaar huurverhoging vaak onterecht

Aanmaning na bezwaar huurverhoging meestal niet terecht
We zien regelmatig een onterechte aanmaning van de verhuurder als bezwaar is gemaakt tegen de huurverhoging. Waarom kan dat niet zomaar? Hoe werkt dat en wat is dan je positie? Een uitleg.

Lees verder

Feestelijke opening van Steunpunt Wonen Diemen

Op 6 september opende wethouder Marian Everhardt het eerste spreekuur van !WOON in Diemen in aanwezigheid van vertegenwoordigers van de corporaties en het Huurdersplatform Diemen. Op het eerste spreekuur kwamen vier huurders met vragen over servicekosten, woningdelen, schimmel en onderhoudsklachten.

Lees verder
Feestelijke opening van Steunpunt Wonen Diemen
twitter facebook linkedin