Uit de woning

Als u de huur van uw woning of kamer opzegt moet u op de volgende dingen letten:

Hoe

Als u de huur wil opzeggen dan moet u dit in een aangetekende brief doen.

Opzegtermijn

De opzegtermijn voor de huurder is gelijk aan de betalingtermijn voor de huur. Bijna alle huurders betalen de huur per maand, de opzegtermijn is dan ook 1 maand.

De meeste huurcontracten worden voor 1 jaar afgesloten. Dit betekent dat de huurder pas kan opzeggen na het eerste jaar. Echter als u als huurder een zwaarwegende reden heeft om toch binnen het 1e jaar op te zeggen dan is dat meestal  toch wel mogelijk. Bijvoorbeeld als u een baan heeft gekregen aan de andere kant van het land.

Let op: zoals gezegd worden de meeste huurcontracten voor 1 jaar afgesloten. Een veel gehoord misverstand is dat huurders denken dat de verhuurder na 1 jaar het contract kan opzeggen. Dat is absoluut niet het geval. Zie ook tijdelijke contracten.

Per wanneer

De huur kan per de 1e van de maand worden opgezegd, tenzij in het huurcontract iets anders is afgesproken.  Bij sommige verhuurders kan bijvoorbeeld ook per de 15e van de maand, of per ‘iedere dag van de maand’ worden opgezegd. Kijkt u dit na in uw huurcontract.

voorbeeld:
Bij de meeste standaard huurcontracten betaalt de huurder per maand en kan de huurder per de 1e van de maand opzeggen. Als u half april de huur wil opzeggen, dan kan dat per 1 juni.

Gerelateerde nieuwsberichten

Niet gevonden wat u zocht?