Welzijnsmarkt Buitenveldert

06 oktober 2007

Zaterdag 6 oktober vond op het Gelderlandplein de jaarlijkse welzijnsmarkt plaats. Tussen de sociale activiteiten als schaken, bridgen of cakejes bakken met een TV-kok, presenteerden de welzijnsinstellingen zich. Huurteam Buitenveldert van Wijksteunpunt Wonen ZuiderAmstel deelde een kraam met de Sociaal Raadsman Buitenveldert.

Omdat een marktkraam niet echt de meest geschikte plaats is om uitgebreid en rustig eventuele vragen en problemen te behandelen, was de bedoeling vooral om de bekendheid van het Wijksteunpunt Wonen te vergroten. Het komt bijvoorbeeld nog steeds te vaak voor dat nieuwe huurders de huurprijs te laat laten toetsen. In het artikel “Toetsing aanvangshuurprijs dikwijls te laat” leest u daar meer over.

Bijna 70 mensen stopten even bij de kraam van het Wijksteunpunt Wonen. Enkelen kwamen voor een concrete vraag, anderen voor een folder en bijna iedereen wilde wel even halt houden voor een dropje.

Uit de gesprekken die daarop volgden bleek dat ruim een derde van deze toevallige bezoekers niet op de hoogte was van het bestaan van het Wijksteunpunt Wonen of het Huurteam. Deze niet-representatieve steekproef wijst erop dat het met de naamsbekendheid van het Wijksteunpunt Wonen beter kan.

Aan deze naamsbekendheid wordt voortdurend gewerkt. Wellicht kunt of wilt u daar ook een rol in spelen. U kunt bijvoorbeeld nieuwe bewoners bij u in de straat of de buurt wijzen op het Wijksteunpunt. Of wanneer u mensen kent die problemen hebben met de huurprijs, de servicekosten, onderhoud, of andere zaken omtrent het huren. Uw doorverwijzing wordt zeker op prijs gesteld. En als deze mensen elders in Amsterdam wonen: in ieder stadsdeel is een Wijksteunpunt Wonen.

Edo Gommers
Assistent-teamleider Wijksteunpunt Wonen ZuiderAmstel

Artikel delen:

!WOON