Wijksteunpunten Wonen lopen goed

02 juni 2008

Tjeerd Herrema, wethouder Volkshuisvesting, wil voor 2009 en 2010 opnieuw 1 miljoen euro per jaar uittrekken voor de Wijksteunpunten Wonen. Hij zal dit inbrengen bij de komende begrotingsgesprekken. De wethouder maakte dit bekend naar aanleiding van de positieve evaluatie van de wijksteunpunten over de periode vanaf september 2007, toen de meeste steunpunten werden geïnstalleerd. Voorwaarde is dat de stadsdelen meebetalen.

De evaluatie van de Wijksteunpunten Wonen, uitgevoerd door de Dienst Wonen en gebaseerd op onderzoek onder stadsdelen, Huurdersvereniging Amsterdam en medewerkers en gebruikers van de wijksteunpunten, is positief. Op 1 oktober 2007 waren de wijksteunpunten in alle stadsdelen actief. In het vierde kwartaal van 2007 waren er al 10.000 korte contacten met bewoners en werden 3100 bewoners geholpen met onderwerpen die onder de nieuwe dienstverleningsformule van de wijksteunpunten vallen. Vergeleken met de periode voor 2006 is de situatie duidelijk verbeterd.

Bijlagen:
Persbericht Gemeente A’dam 28-5-08 (pdf)
Evaluatie WijksteunpuntenWonen B&W (pdf)

Artikel delen:

!WOON