Woningen terug in de verhuur

01 februari 2010

Woningstichting Eigen Haard heeft laten weten om 19 woningen in de Diamantbuurt terug in de verhuur te doen. De 19 woningen stonden op de nominatie om verkocht te worden. Eigen Haard had sommige van deze woningen al meer dan 2 jaar buiten de normale verhuur via woningnet gehouden. Reden genoeg voor de huurdersvereniging de Pijp om aan de bel te trekken.

In juli meldden wij al dat de huurdersvereniging verbolgen was. Na herhaald aan de bel trekken bij de Dienst Wonen liet deze weten zich ook niet te kunnen vinden in de werkwijze van Eigen Haard. Ten eerste hadden, zoals de huurdersvereniging stelde, de woningen nog niet uit de verhuur gehaald mogen worden. Ten tweede is het niet de bedoeling dan via anti-kraakbureau’s het beheer van de woningen uit handen te geven.

De kool en de geit sparend stelde Dienst Wonen dat Eigen Haard, hangende een rechtzaak, de verkoop voor 1 april 2010 zou moeten afronden. Wat dan nog niet verkocht zou zijn, moet terug in de verhuur. Tot grote woede van de huurdersvereniging leek het er op dat Eigen Haard dit interpreteerde als een vrijbrief om meer woningen leeg te laten blijven. Het aantal woningen buiten de reguliere verhuur, waar u dus via woningnet niet op heeft kunnen reageren, was ondertussen al opgelopen tot 19. Blijkbaar schatte Eigen Haard het verkooppotentieel erg groot in dat men in deze tijden van crisis deze hoeveelheid woningen binnen enkele maanden had denken te kunnen verkopen. Dit werpt ook een nieuw licht op de getolereerde leegstandstermijn van een half jaar bij verkoop: Dit leek voor de bedrijfsvoering van Eigen Haard dus niet nodig.

Blijkbaar beseft Eigen Haard ook dat het beter is ten halve te keren dan ten hele te dwalen: men heeft Dienst Wonen laten weten deze woningen toch terug te verhuren. Even afwachten dus of ze via woningnet nu gauw worden aangeboden.

Artikel delen:

!WOON