Heeft u al een huurverhogingsvoorstel van uw verhuurder ontvangen?

03 mei 2010

Vanaf april zullen vele huurders de jaarlijkse huurverhoging weer tegemoet kunnen zien. Dit jaar mag de huur (m.u.v. geliberaliseerde huurcontracten) met maximaal 1,2% worden verhoogd. Dit geldt echter niet wanneer u een procedure heeft lopen bij de Huurcommissie wegens bijvoorbeeld onderhoudsklachten. Of wanneer uw woning gesloopt gaat worden en reeds een peildatum voor uw woning is afgegeven. De verhuurder mag dan geen huurverhoging vragen. Doet hij dit toch, dan kunt u bezwaar maken tegen de huurverhoging. De Huurcommissie heeft hier speciale formulieren voor. Deze formulieren zijn verkrijgbaar bij het Wijksteunpunt Wonen.

Denkt u bezwaar te kunnen maken tegen de huurverhoging en wilt u een formulier aanvragen of wilt u hulp bij het invullen van het formulier, neem dan contact op met het Wijksteunpunt Wonen.

Artikel delen:

!WOON