Woningcorporatie gedagvaard

01 september 2010

De voormalige melkfabriek in de Pijp is een dertig jaar geleden gesloopt. Gesloopt? Nee, niet geheel. De nieuwbouw is boven op de oude kelderbak gekomen.

De oude kelderbak is in gebruik genomen als parkeerplaats en berging. Vanaf de oplevering zijn er lekkages in de bergingen en de huur is voor diverse bewoners door de huurcommissie verlaagd op basis van dit gebrek. Ymere heeft echter gesteld dat het gebrek verholpen is waardoor de huurcommissie geoordeeld heeft dat voor sommige huurders de huur weer naar het oude niveau terug kon. In de loop der tijd is echter steeds weer opnieuw wateroverlast ontstaan. Er wordt door Ymere ook nog steeds naarstig gezocht naar de oorzaak van de voortdurende lekkages. In deze zoektocht zijn er een twaalftal gaten in de betonnen plafondconstructie geboord waardoor, u raad het al, het water bij flinke regenbuien nog sneller naar binnen gutst.

Artikel delen:

!WOON