Huurdersvereniging boos over woonfraude, leegstand met vergunning

28 april 2011 - Diverse huurdersverenigingen in Amsterdam trekken de laatste tijd aan de bel over te lang leegstaande woningen. De wonen op papier maar zonder vloerhuurdersvereniging de Pijp kreeg onder andere een jaren leegstaande sociale woning in de 2e jan Steenstraat in het vizier. Doordat de dienst wonen op huisvestingsvergunningen niet altijd even adequaat controleert als de eigenaar zegt er zelf te gaan wonen heeft de vereniging verzocht te handhaven. De woning stond er al jaren uitgesloopt bij.

De Dienst Wonen trad inderdaad op en vroeg de eigenaar een nieuwe huurder voor te dragen. Deze werd voorgedragen maar de woning bleef leeg. De huurdersvereniging wees de Dienst hierop en opnieuw kwam zij in actie. De eigenaar droeg weer een nieuwe bewoner voor. Maar ondertussen is er nog geen spijker in de woning geslagen en ligt de vloer nog open. Wonen op papier, maar zonder vloer.
De huurdersvereniging kwalificeert deze handelswijze als woonfraude.  Eentje die ondanks passende regelgeving jaren kan voortduren. De huurdersvereniging zal uiteraard weer om handhaving vragen.

 

Klik hier voor een eerder bericht op de website van huurdersvereniging de Pijp

Artikel delen:

!WOON