WoningNet gaat wekelijks aanbieden

27 juni 2011

Vanaf maandag 4 juli gaan de woningcorporaties de vrijkomende woningen wekelijks aanbieden in plaats van iedere twee weken, zoals dat nu het geval is. U kunt vanaf deze datum dan ook wekelijks op nieuwe woningen reageren.

Waarom wekelijks aanbieden?
Door woningen wekelijks te gaan aanbieden komen ze sneller beschikbaar voor verhuur. Dit is positief voor de woningzoekenden én de woningcorporaties. De woningzoekenden zien beschikbare woningen sneller op de website verschijnen en kunnen voortaan iedere week op woningen reageren. Voor woningcorporaties leidt dit tot minder leegstand.

Wat verandert er voor de woningzoekende?
Voortaan ziet u als woningzoekende iedere week nieuw aanbod verschijnen op de website en kunt u iedere week reageren op maximaal twee woningen. Dat is een verbetering, omdat u nu per twee weken kunt reageren op maximaal drie woningen. Het aantal reacties wordt dus verhoogd van 6 per maand naar 8 per maand.
De reactietermijn sluit voortaan op maandag om 13:00 uur (nu is dat nog 16:00 uur) en aansluitend vindt de selectie plaats. In de loop van maandagmiddag kunt u zien op welke plaats u bent geëindigd voor de woning waarop u heeft gereageerd.

Persoonlijke Digizine
Iedereen die staat ingeschreven bij WoningNet kan een gratis abonnement nemen op het Digizine, een persoonlijke digitale woningkrant met passend aanbod. Het Digizine zal met de introductie van wekelijks aanbieden voortaan ook wekelijks worden verstuurd.

Bron: WoningNet

Artikel delen:

!WOON