Cursus voor eigenaren koopwoning Zuidoost

10 november 2011

Stadsdeel Zuidoost vindt het belangrijk dat Verenigingen van Eigenaren (VvE’s) goed functioneren en biedt via het Wijksteunpunt Wonen Zuidoost in samenwerking met VVE Gemak een cursus aan om eigenaren te informeren over hun rechten en plichten als woningbezitter.

Soms kijken appartementseigenaren binnen een VvE niet verder dan naar de staat van de eigen woning, waardoor het noodzakelijke onderhoud van het gehele complex er nog wel eens bij in schiet. Bij minder actieve VvE’s ontbreekt er vaak een planning voor toekomstig (groot) onderhoud. Het gevolg hiervan is dat voor dergelijk onderhoud geen bedragen worden gereserveerd. Op den duur leidt het achterstallig onderhoud aan het complex tot gebreken en onvermijdelijke waardedaling van de panden. Vanaf 1 mei 2008 bent u ook wettelijk verplicht gezamenlijk geld te reserveren voor (toekomstig) groot onderhoud van het pand waarin uw appartement zich bevindt.

Tijdens de cursus zal onder meer worden ingegaan op de rechten en plichten als eigenaar-bewoner van een appartement en het verplichte reservefonds. Ook zal men u inlichten over het activeren en optimaal laten functioneren van een VvE.

De cursus is geheel gratis, duurt 1,5 uur bestaat uit één avond en wordt op een vaste locatie en op vaste tijdstippen gehouden. In 2011 kunt u deelnemen op de volgende data:

Data: 14 , 17, 21 en 22 november 2011

Tijdstip:  19:00 tot 20:30.  U bent vanaf 18.30 uur van harte welkom.

Lokatie:  Cultureel Educatie Centrum (CEC) Zuidoost, Bijlmerdreef 1289 (tegenover metrostation Ganzenhoef)

Mocht u geïnteresseerd zijn in een bepaald onderwerp en wilt u hier dieper op ingaan? Dan kunt u dit ook tijdens deze avond aangeven en inschrijven. Indien er voldoende animo is zal er op donderdag 1 december 2011 ( aanvang 19.00 uur) een workshop worden georganiseerd waarin het onderwerp van uw keuze centraal staat.

Meldt u aan voor onze gratis cursus via het reactieformulier op deze site, of via de telefoon: 020-5797920 of via de mail: zuidoost@wswonen.nl.

Nooit iets gehoord van uw VvE? Twijfelt u aan het functioneren van uw VvE of heeft u andere vragen die de VvE niet (afdoende) kan beantwoorden?  Dan moet u zeker langskomen!

Wij heten u graag welkom met een vers kopje koffie of thee op één van de gratis cursusavonden!

Artikel delen:

!WOON