VvE’s, hoe werkt het? Cursus- en informatieaanbod 2012

25 januari 2012 - 1) VvE Basiscursus voor Eigenaar-bewoners (gratis)

Hoe functioneert een VvE, wat zijn de taken en verantwoordelijkheden van een bestuur, hoe kom je tot een goede reservering in het onderhoudsfonds, hoe spreek je woningverbetering af, wat is gemeenschappelijk, wat is individueel, hoe bepaal je een goed bedrag aan servicekosten, wat als er eigenaren zijn die niet mee willen doen? Deze vragen komen aan bod in de basiscursus van één avond van het Wijksteunpunt Wonen Zuid.

Data: 14 maart, 18 april en najaar 2012

Locatie: Rijnstraat 115

Aanmelding: vvevoorlichting@wswonen.nl

 

2) Wekelijks Eigenaar-bewoners spreekuur

In onze basisvoorlichting komen de algemene regels aan de orde. Soms zijn vragen zeer specifiek en bijvoorbeeld afhankelijk van de splitsingsakte die voor uw woning van toepassing is. U kunt met uw vragen terecht bij het inloopspreekuur, afspraken daarbuiten maken is ook mogelijk. De dienstverlening is kosteloos.

Tijd: Woensdagmiddag 14.30-16.30 of op afspraak

Locatie: Rijnstraat 115

Contact: vvevragen@wswonen.nl

 

3) Themabijeenkomst: VvE en energiebesparing

Hoe regel je de plaatsing van een zonneboiler binnen je VvE, hoe kom je tot een goed plan voor gevel- of vloerisolatie? Het WSWonen organiseert in samenwerking met VvE-gemak een themabijeenkomst over het aanpakken van een pand waar een VvE actief is of zou moeten zijn. Datum: woensdag 23 mei (ovb), locatie Rijnstraat 115.  Aanmelding: vvevoorlichting@wswonen.nl

 

 4) Themabijeenkomst: VvE en onderhoudsplannen

Deze themabijeenkomst is een verdieping op de basisvoorlichting. Locatie: Rijnstraat 115 ovb, datum: 14 november 2012 (ovb), aanmelding: vvevoorlichting@wswonen.nl – nb. dit thema is gewijzigd en het gaat om energiebesparing in VvE’s ism de energiesprong Amsterdam

 

5) Gemengde complexen

Huurders binnen een gemengd complex kunnen ook bij het WSWonen Zuid terecht voor informatie voor zo ver VvE-zaken voor huurders van belang zijn, bijvoorbeeld in het zoeken naar een samenwerking tussen bewonerscommissies en VvE’s. U kunt terecht bij de bewonersondersteuners (zie contact) of op onze inloopspreekuren.

 

 

Artikel delen:

!WOON