5% extra huurverhoging per 1 juli definitief van de baan

19 april 2012

De extra huurverhoging van 5% gaat dit jaar definitief niet door per 1 juli. Dit heeft minister Spies vandaag laten weten in een brief aan de kamer. De brief van de minister is een reactie op de uitspraak van de rechter in kort geding van afgelopen vrijdag.

Verhuurders kunnen daarmee per 1 juli een huurverhoging voorstellen van maximaal 2,3%. Theoretisch heeft een verhuurder nog de mogelijkheid om dit jaar geen huurverhoging voor te stellen per 1 juli om vervolgens te wachten of er later dit jaar nog een wetteljke mogelijkheid wordt aangenomen om een extra huurverhoging voor te stellen.

Tevens geeft de minister aan dat verhuurders de al opgevraagde inkomensgegevens moeten vernietigen. De rechter heeft bepaald dat deze inkomensgegevens niet verstrekt hadden mogen worden. Iedere verhuurder die inkomensgegevens heeft opgevraagd, heeft zich vooraf (via de algemene voorwaarden) al verplicht om deze gegevens nu te vernietigen.

Artikel delen:

!WOON