Deelname aan Samen DOEN in de buurt van Stadsdeel Nieuw-West

10 juli 2012

Voor de wijk Slotermeer zit het Wijksteunpunt Wonen als adviseur wonen in het team Samen DOEN.

Tijdens het wekelijkse teamoverleg en de huisbezoeken worden tips en adviezen gegeven over hoe woonproblemen op te lossen zijn, hierbij worden zowel de medewerkers als de bewoners geïnformeerd. Het Wijksteunpunt Wonen richt zich voornamelijk op de krapwonende grote gezinnen problematiek. Hiervoor worden geregeld zoekprofielen van Woningnet voor de gezinnen gecontroleerd, omdat in de meeste gevallen de zoekprofielen niet overeenkomen met de woonwensen/ woningbenodigdheden. Door het zoekprofiel goed aan te passen zijn er verschillende gezinnen aan een andere woning geholpen of staan ze hoger op de ranglijst van Woningnet (ongeveer 25 gezinnen). Verder probeert het Wijksteunpunt Wonen bij de meest schrijnende krapwonenden te bemiddelen bij de corporaties voor een grotere woning. Om dit goed te kunnen doen is er vanuit iedere corporatie een contactpersoon nodig die op de hoogte is van de regelingen en het beleid m.b.t. de meest kwetsbare krapwonende (grote) gezinnen. Tot nu toe hebben we al een paar gezinnen via bemiddeling aan een andere passende woning geholpen. Drie gezinnen hebben een andere woning en een gezin is een woning toegezegd. Daarnaast zijn er net drie nieuwe gezinnen aangeleverd. In het najaar wordt er een expertmeeting georganiseerd, waarbij de contractpersonen informatie en kennis omtrent de regelingen en het beleid m.b.t. de krapwonende (grote) gezinnen kunnen delen.

Artikel delen:

!WOON