Congres “Huurders aan het woord” op 13 oktober 2012

16 augustus 2012

Wat komt u tegen als huurder in Amsterdam?
Om het 5-jarige bestaan van de Wijksteunpunten Wonen en het 15-jarige bestaan van de huurteams te vieren, organiseren wij op zaterdag 13 oktober 2012 in het Montessori College Oost een groot congres met de huurder als middelpunt.

De ene politieke maatregel na de ander wordt genomen en u als huurder ondervindt hier de gevolgen van. Wat hebben de huidige maatregelen voor effect op u als huurder? Wat vindt u belangrijk? Hoe zit het met betaalbaar wonen, het onderhoud en de kwaliteit van woningen, de beschikbaarheid, de leegstand, de leefbaarheid? Wat vindt u er van en wat zou u willen doen? Het wordt tijd dat hier meer aandacht aan wordt besteed en dit gaan wij doen met een congres. Een congres waarin de ‘stem’ van de huurder gehoord zal worden: “Huurders aan het woord”!

Tijdens het congres wordt er onder andere een ‘markt gehouden van vraag en aanbod’, vinden er workshops plaats over verschillende thema’s. In kleine tot middelgrote groepen vinden discussies plaats en uitwisseling van ideeën van een half uur tot drie kwartier. Daarnaast is er ook een kinderprogramma en doorlopend woonspreekuur.

De conferentie is bedoeld voor huurders van alle leeftijden, uit alle windstreken van Amsterdam. Jong, oud, dure huur, betaalbare huur, kleine woning, grote woning. Wij maken geen onderscheid. Wij willen zoveel mogelijk laten zien en horen wat huurders in de regio Amsterdam belangrijk vinden. Kortom een dag voor huurders die op deze dag vertellen over hun zorgen, hun activiteiten en hun successen.

Heeft u een idee? Of heeft u alleen of samen met medebewoners met succes een probleem aangepakt? Vertel het aan andere huurders, mogelijk kunnen zij er hun voordeel mee doen! Wilt u luisteren of meepraten, meld u dan vast aan als belangstellende via onze website http://wswonen.nl/woord/

Maak gebruik van deze kans en laat u stem horen op zaterdag 13 oktober 2012 inhet Montessori College Oost tijdens de conferentie ‘Huurders aan het woord’. Als huurder in de regio Amsterdam heeft u verstand van wonen. Uw mening telt!

Uw bijdrage aan het programma
In de aanloop naar het congres beginnen we een discussieforum, zodat u als huurder actief een bijdrage kan leveren aan het opstellen van het programma. Heeft u een idee voor een workshop? Laat het dan weten op http://wswonen.nl/woord/

Artikel delen:

!WOON