Landelijke Bewonersdag op zaterdag 3 november 2012

29 oktober 2012

Steeds vaker gaan bewoners een stap verder. Verder dan inspraak-participatie. We wachten niet meer op wat we ‘mogen’ van de overheid: we gaan. Braakliggende terreinen worden buurttuinen, leegstaande panden worden BewonersBedrijven. Vervuilde speeltuinen worden omgetoverd tot prachtige plekken waar mensen samenkomen. Daarna zoeken we verbinding: met elkaar, met ondernemers, welzijn, ambtenaren en met de politiek. En steeds vaker blijkt dat het werkt!

De Landelijke Bewonersdag is een jaarlijks grote bijeenkomst voor honderden vrijwilligers, met name vrijwilligers die in hun eigen buurt actief zijn. Maar ook de professionals uit de aandachtswijken van Nederland zijn erg welkom, net als natuurlijk huurders.

De LSA (Landelijk Samenwerkingsverband Aandachtswijken) organiseert elk jaar, samen met andere partners, de Landelijke Bewonersdag. Dit keer wordt deze dag op zaterdag 3 november gehouden in Amsterdam Zuidoost, Anton de Komplein 157, 1102 DR, in het Bijlmer Sportcentrum.

Inschrijven graag via www.landelijkebewonersdag.nl en als u geen computer tot uw beschikking heeft en toevallig in de buurt van Amsterdam Zuidoost bent, kunt u aanstaande donderdag terecht bij het VEC (gebouw CEC, Bijlmerdreef 1289, 1103 TV Amsterdam), tussen 10.00 en 13.00 uur, voor inschrijving.

Tot zaterdag!

Artikel delen:

!WOON