Voorlichting bij Vrouweninloop Jasmijn

30 oktober 2012

Op woensdag 17 oktober was het Wijksteunpunt Wonen uitgenodigd door de Vrouweninloop Jasmijn in de Albert Kijckstraat om voorlichting te geven over onze werkzaamheden in Nieuw-West. De vrouwen die aanwezig waren, waren nieuwsgierig naar onze dienstverlening. Ze hadden ons logo weleens gezien en hadden al het een en ander gehoord over het (Woningnet) spreekuur.

De voorlichting begon met een voorbeeld van een lekkage, de vrouwen moesten er wel een beetje om lachen, maar ook door hun eigen ervaringen begrepen ze wel dat ons Huurteam onmisbaar is. Ze kwamen vrij snel met een aantal voorbeelden van achterstallig onderhoud, waar zij zelf mee te maken hebben of hebben gehad, zeker omdat de meesten in panden wonen waar de sloop is uitgesteld. Ze waren dan ook zeer verheugd dat zij contact met ons op kunnen nemen om het Huurteam in te schakelen of langs kunnen komen op onze spreekuren.

Naar aanleiding van de vragen over achterstallig onderhoud en sloop kwamen wij op een ander onderdeel van ons werk, namelijk het oprichten van Bewonerscommissies en/of deze commissies ondersteuning bieden bij renovatie en/of sloop. Hierbij hebben we benadrukt dat juist de vrouwen zitting zouden moeten nemen in de bewonerscommissies, omdat ze vaak heel goed weten wat er speelt in de directe leefomgeving en meer contacten hebben met de buren.

Hoewel de vrouwen redelijk op de hoogte waren over Woningnet hadden zij toch een heleboel vragen over hoe Woningnet.nl werkt. Met name over wanneer je je in moet schrijven of wanneer je je kinderen kan inschrijven of het verzamelinkomen boven de € 38000,- is. Maar ook hoe het zit als je een koopwoning hebt. Het blijft wel verstandig om je in te schrijven op Woningnet.nl, ondanks je eigen woning.

Op het moment dat het onderdeel Voorlichting ter sprake kwam, hadden de dames meteen al een aantal verzoeken. Van vocht en schimmel tot rechten bij sloop en renovatie, ze wilden maar al te graag meer weten. We zullen dan ook zeker vaker voorlichting komen geven aan deze groep vrouwen.

Aan het einde van de voorlichting hebben we alle vrouwen voorzien van de flyers van Woningnet, de woonspreekuren en wat algemene informatie. De dames waren zeer enthousiast geworden en gaven aan dat als we weer een voorlichting zouden geven, zij zeker aanwezig wilden zijn. Een aantal zullen we zeker ook terugzien op een van de spreekuren.

Wilt u meer informatie met betrekking tot voorlichtingen, neem dan gerust contact op met ons kantoor WSW Nieuw-West op telefoonnummer 020-6190974.

Ariane Cremer

 

Artikel delen:

!WOON