Samen sterk in Nieuw-West

06 november 2012

www.beternieuwwest.nl biedt bewoners van Amsterdam Nieuw-West de gelegenheid met heel veel beeld en een beetje woorden te laten zien, waar hun leefomgeving verbeterd moet worden. Of het nou gaat om uw woning, uw park, uw plein, uw straat of de speeltuin van uw kinderen, hier kunt u terecht.

www.beternieuwwest.nl is een initiatief van Samen Sterk in Nieuw-West. SSNW is een samenwerkingsverband van huurcommissies, VVE’s en actiegroepen met een doel: de bewoners van onze wijken de hoofdrol bezorgen in de vormgeving van hun leefomgeving. Te vaak staan bewoners aan de zijlijn van (uitblijvende of juist tegen hun zin doorgevoerde) grote en kleine vernieuwingen aan hun woningen en wijken.

Op 10 mei jl. organiseerde SSNW daarover de conferentie “Wijken voor bewoners!?” Wethouder Freek Ossel van de gemeente Amsterdam was er die avond ook en discussieerde mee. Hij raadt bewoners aan om nadrukkelijker op de voorgrond te treden met hun wensen.

SSNW deed het 10 mei samen met Buurtelevisie Nieuw-West dmv filmpjes waarin bewoners vertellen, wat er beter moet aan hun flat, hun plein, hun wijk. Een van de filmpjes toonde het resultaat van 15 jaar verwaarlozing van woonblokken in Overtoomse veld. De veranwoordelijke corporatie was die avond vertegenwoordigd en is daarna meteen achterstallig onderhoud gaan inhalen. Naar buiten treden werkt!

Doet u mee?

Maak foto’s van zaken in uw woning, speeltuin, park, plantsoen, straat, plein etc. die volgens u beter kunnen. Vermeld plaats (straatnaam, parknaam, etc.) de datum (liefst datum meenemen in de foto, dat kunt u meestal op uw camera instellen) en vertel in niet meer dan drie zinnen per foto wat beter moet. Uw naam komt er niet bij, wij plaatsen geen persoonlijke informatie op onze site. Het enige doel is: verbetering van uw leefomgeving! Mocht u juist willen, dat uw naam bekend wordt bij de corporatie, het stadsdeelbestuur, opdat zij contact met u kunnen opnemen, kunt u ons dat laten weten, dan zorgen wij daarvoor.

Wij hebben gemerkt, het werkt! Doe dus mee! Foto’s kunt u opsturen naar beter@beternieuwwest.nl

SSNW zal de verantwoordelijke, bijv. stadsdeelbestuur of corporatie, wijzen op de foto´s. En meteen vragen, wanneer ze verbeteringen gaat aanbrengen. Deze informatie wordt bekend gemaakt op de www.beternieuwwest.nl en SSNW blijft de vinger aan de pols houden, opdat het niet bij beloftes blijft.

Artikel delen:

!WOON