Debat over behoud sociale huurwoningen

02 maart 2013

De bewonerscommissies van de Oostelijke Eilanden nodigen u uit voor een politiek-maatschappelijk debat op 20 maart in de Witte Boei. Wonen op de Eilanden moet betaalbaar blijven, vinden deze actieve huurders. Koopappartementen en vrijesector-huurwoningen rukken in hoog tempo op. Kunnen mensen met een laag inkomen straks nog wel een woning huren in deze wijk?

Voor het debat zijn behalve bewoners ook politici en vertegenwoordigers van woningcorporaties uitgenodigd. Portefeuillehouder Bouwen en Wonen Boudewijn Oranje van het stadsdeel Centrum heeft interesse getoond en zal het debat ook bijwonen. Het organisatiecomité vindt dat er nieuwe beleidsafspraken moeten komen om per buurt te kunnen voldoen aan het motto van de ‘ongedeelde stad’. Momenteel wordt dit bijgehouden per ‘marktgebied 1’, maar dat is een heel groot gebied (stadsdeel Centrum, Zuid, West en meer). Daardoor verdwijnt de blik op de buurt en dreigen de Oostelijke Eilanden een dure enclave te worden.

Het debat zal plaatsvinden op 20 maart in de Witte Boei, Kleine Wittenburgerstraat 201. Aanvang: 20 uur, zaal open: 19.30 uur. Aanmelden voor het debat kan door een e-mail te sturen naar centrum@wswonen.nl.

U kunt hier buurtblad De Eilander downloaden. Op pagina 9 staat een artikel over de bijeenkomst van 20 maart.

Voor de uitnodigingsposter klik hier.

Klik hier voor het artikel ”Sociale huurders de stad uit, yuppen erin” uit Het Parool van 19 maart.

 

Artikel delen:

!WOON