WOZ huren van de baan: minister komt met nieuw voorstel

21 maart 2013 - Voor huurders positief onderdeel van het huurakkoord is dat de WOZ huren van de baan zijn. Gelukkig, want anders was er weinig overbleven van de bescherming tegen hoge huurprijzen. Ook de extra punten voor monumentwoningen zijn geschrapt. De minister komt in de loop van dit jaar met een nieuw voorstel, waarin de WOZ waarde een (beperkte) rol speelt. Van belang daarbij is dat de Donnerpunten van tafel gaan en niet via dit stelsel alsnog in stand blijven. Samen met de hoge punten voor energielabels hebben de Donnerpunten het huidige stelsel danig uit zijn verband getrokken. Gevolg is dat kleine woningen van 50 vierkante meter al geliberaliseerd verhuurd kunnen worden. Daarmee biedt het stelsel niet meer de bescherming tegen excessieve huren waar het voor bedoeld is.

Artikel delen:

!WOON