Energieproject Zuidoost gaat in september van start

19 augustus 2013

Per september 2013 start het ‘Energieproject Zuidoost’ voor alle buurtbewoners van de wijken Holendrecht, Venserpolder en Gein/Gaasperdam. Het project, een initiatief van WS Wonen Zuidoost, is er op gericht om bewoners in Amsterdam Zuidoost door voorlichting en kennisoverdracht inzicht te verschaffen in het eigen ‘energiegedrag’ en hen daarbij te helpen op water- en energieverbruik te besparen.

Bijeenkomsten
Het project zal gefaseerd worden uitgerold, waarbij gestart wordt met de organisatie van diverse bijeenkomsten. Buurtbewoners ontvangen hiervoor een uitnodiging in de vorm van een flyer of een persoonlijke uitnodiging. De eerste bijeenkomst zal plaatsvinden in week 38 (16 – 20 september 2013). Iedere deelnemer ontvangt na afloop van de bijeenkomst een gratis energiebox gevuld met energie besparende producten geheel afgestemd op de behoefte van de deelnemers.

Advies op maat
Om de bewoners kwalitatief advies op maat te kunnen bieden zullen speciale gecertificeerde klusteams worden ingezet om bij de bewoners thuis te kijken welke maatregelen kunnen worden getroffen om de energierekening omlaag te krijgen. Want naast het milieu besparen is het natuurlijk ook van belang om te besparen op de vaste (woon)lasten.

Workshop
Tot slot worden er nog een aantal workshops georganiseerd, waarbij de energierekening nader wordt toegelicht. Voor veel bewoners is een energierekening maar een onduidelijk geheel, waarbij alleen het te betalen bedrag wordt begrepen. Tijdens de workshops wordt de energierekening nader toegelicht met als doel een de energierekening voortaan beter te begrijpen.

Meer informatie?

Wilt u meer weten over het Energieproject Zuidoost? Houd dan onze site in de gaten voor specifieke data of mail naar zuidoost@wswonen.nl

Artikel delen:

!WOON