3 oktober: discussie over shortstay en overlast

11 september 2013 - Op donderdag 3 oktober 2013 viert het ASW, Amsterdams Steunpunt Wonen haar 25 jarig jubileum, dit wordt gevierd met een mooi programma in Felix Meritis. Het Meldpunt Ongewenst Verhuurgedrag organiseert deze middag een discussiebijeenkomst over ‘shortstay en overlast’. Begin september werd bekend dat de gemeente Amsterdam de laatste tijd 120 illegale hotels heeft gesloten. De schatting is echter dat er in totaal een paar duizend (illegale) shortstay-woningen zijn die vooral aan toeristen worden verhuurd met alle overlast van dien. Deze woningen zijn in veel gevallen onttrokken aan de woningvoorraad, en zijn veranderd in een hotelfunctie.

Afgelopen juni schreven we een blog over de problemen rond illegale hotels, in augustus benoemden we een aantal extreme overlastgevallen rond illegale shortstay en illegale hotels.

Aan de discussie op 3 oktober nemen verschillende partijen deel: handhavers van de gemeente, beleidmakers, de politie, de hotelbranche, de brandweer, enkele politici naar natuurlijk ook burgers die klachten hebben over illegale shortstay naast hen.

Meld u aan voor de middag met een mailtje naar Marielle Bos (m.bos@steunpuntwonen.nl) van het ASW of neem rechtstreeks contact op met het Meldpunt, meldpunt@wswonen.nl

 

Tot 3 oktober in de Felix Meritis!

Artikel delen:

!WOON