De ‘Week van de Energie’ in het Huis van de Wijk Rivierenbuurt

23 september 2013 - Van 23 tot 29 september 2013 vindt in het Huis van de Wijk Rivierenbuurt de ‘Week van de Energie’ plaats. Het Wijksteunpunt Wonen Zuid verzorgt deze week de tentoonstelling over warmtebeeldfoto’s van de woningen in de Eemsstraat, het spreekuur Energiebesparing en de voorlichtingsbijeenkomst Energiebesparing = Geldbesparing. Tevens kunt u hier de documentaire ‘Power to the People’ zien, aangeboden door het Huis van de Wijk Rivierenbuurt.

 

Warmtebeelden woningen Eemsstraat
De tentoonstelling ‘Warmtebeelden Eemsstraat’ is tot en met eind september te zien in het Huis van de Wijk Rivierenbuurt. Het gaat hier om warmtebeeldfoto’s genomen van woningen in de Eemsstraat. Een warmtebeeldfoto geeft een visueel beeld van het warmteverlies van de buitengevel. De warmtebeeldfoto’s maken zichtbaar waar warmteverlies optreedt en wat het effect van isolatie kan zijn. Lees hier meer over warmtebeelden. Nieuwsgierig geworden? Kom dan langs tussen 09.00 – 17.00 uur.

 

Vragen over de energienota? Bezoek het spreekuur Energiebesparing
Namens de BuurtEnergieWinkel is er in de ‘Week van de Energie’ het spreekuur Energiebesparing op donderdag 26 september van 10.00 – 12.00 uur. Bij het spreekuur kunt u terecht met vragen over onder andere de gas- en elektriciteitsrekening, isolatiemogelijkheden, zonnepanelen en het maken van een afspraak voor een woningopname. Aarzel niet en kom langs bij het spreekuur! Wilt u meer weten over de BuurtEnergieWinkel of op een andere dag het spreekuur bezoeken? Klik dan hier voor meer informatie.

 

Documentaire ‘Power to the People’
In de ‘Week van de Energie’ wordt op woensdag 25 september om 20.00 uur de VPRO documentaire ‘Power to the People’ in de grote zaal vertoond. Het VPRO programma Tegenlicht laat in de documentaire de revolutie van toenemend burgerinitiatief zien. Duur: circa 60 minuten.

 

Voorlichtingsbijeenkomst Energiebesparing = GeldbesparingEnergiebesparing = Geldbesparing
Wist u dat een derde van de energierekening bepaald wordt door het eigen woongedrag? De rest wordt bepaald door de staat van onderhoud van de woning. Tijdens de bijeenkomst krijgt u informatie en tips over het verbeteren van het eigen woongedrag. U hoeft zich voor de bijeenkomst niet aan te melden. Wilt u meer informatie over Energiebesparing = Geldbesparing? Stuurt u dan een mail naar besparingzuid@wswonen.nl
Voorlichtingsbijeenkomst Energiebesparing = Geldbesparing
Donderdag 26 september van 19.30 – 20.30 uur. Inloop vanaf 19.15 uur.

 

‘Week van de Energie’ van 23 tot 29 september in het Huis van de Wijk Rivierenbuurt, Rijnstraat 115.
De ‘Week van de Energie’ is een initiatief van het Huis van de Wijk Rivierenbuurt in samenwerking met het Wijksteunpunt Wonen Zuid.

 

Huis van de wijk Rivierenbuurt bew_logo_jpeg

 

Artikel delen:

!WOON