WSWonen West en de VrouwenAcademie

26 september 2013

Het WSWonen West en het Amsterdams Steunpunt Wonen hebben in maart 2012 een manifest getekend als partners van de VrouwenAcademie West. Dit gebeurde in het kader van welzijn nieuw stijl van Stadsdeel West. Er doen in totaal 16 partners en vrijwilligersorganisaties uit West mee. Het hoofddoel van de VrouwenAcademie West is gezamenlijk onderzoeken aan wat voor soort informatie zwakke en kwetsbare vrouwen behoefte aan hebben. De focus wordt gelegd op vrouwen die nog weinig actief deelnemen aan de samenleving en vrouwen die vervolgstappen willen zetten. Vervolgens wordt gezocht naar een passend aanbod voor deze vrouwen, met een goede doorverwijsfunctie. Gezamenlijke problematiek wordt door de betrokken partijen gesignaleerd en de samenwerking wordt versterkt. De activiteiten moeten een keten vormen van laag tot hoog waarin vrouwen voortdurend centraal staan.

Op 9 juni 2013 bezochten 150 vrouwen de open dag. Het doel van de dag was het opbouwen van netwerken, het vergroten van de naamsbekendheid en promotie van de VrouwenAcademie. Daarnaast was het een dag met projecten en workshops waarmee men samen een middag aan de slag kon gaan, zodat vrouwen elkaars mogelijkheden leerden ontdekken. WSWonen West was aanwezig met een informatiestand.

De open dag was een succes: Veel vrouwen gaven aan behoefte te hebben aan informatie over wonen en huren. Zij zijn uitgenodigd het spreekuur van WSWonen West te bezoeken en er volgt nog een aparte voorlichting over wonen en huren. Er was verder ook veel interesse in de thema’s empowerment, diversiteit, opvoeding en laagdrempelige creatieve activiteiten zoals zeepjes versieren.

Het WSWonen West zal zich op het domein wonen en huren blijven inzetten voor zwakke en moeilijk bereikbare vrouwen in West.

Lees meer over de VrouwenAcademie op http://www.vrouwenacademiewest.nl/

 

Artikel delen:

!WOON