Energiesubsidies populair in West

16 juni 2014

Energiebesparing in de woningvoorraad wordt steeds populairder. Nieuwbouwwoningen worden steeds energiezuiniger gebouwd, koopwoningen worden steeds vaker energiezuinig verbouwd en (zelfs) in huurwoningen worden steeds vaker energiezuinige voorzieningen aangebracht. Het besef begint dan ook zichtbaar toe te nemen dat er bespaard kan worden op de energierekening en dat voorzichtig moet worden omgesprongen met het milieu en het klimaat. De overheid geeft deze trend nog een extra duwtje door verschillende subsidies te verlenen op het aanbrengen van energiebesparende maatregelen. Zo zijn er via de overheid gunstige leningen aan te vragen en kortingen op de BTW te verkrijgen. Stadsdeel West heeft daarnaast een extra subsidie in het leven geroepen voor eigenaren van huurwoningen die het energielabel willen opkrikken. Zo is er een subsidie beschikbaar van 2000 euro per woning wanneer het energielabel met tenminste twee stappen wordt verhoogd naar label C. Als het energielabel twee stappen wordt verhoogd naar label B, dan is er zelfs 4000 euro subsidie beschikbaar per woning.

Hoewel de beschikbaarheid van deze labelstapsubsidie beperkt is (‘de pot is eindig’), ziet het WSWonen de populariteit ervan toenemen. Vanaf het begin van het bestaan van de subsidie probeert het WSWonen dit onder de aandacht van huurders te brengen die daarmee hun verhuurder kunnen overhalen isolatieglas en/of centrale verwarming aan te brengen. De afgelopen maanden hebben zich echter ook meerdere huurders gemeld waarvan hun verhuurder ze een aantrekkelijk aanbod heeft gedaan voor energiebesparende maatregelen. Een toenemend aantal verhuurders raakt klaarblijkelijk op de hoogte van de subsidie en grijpen hun kans. Het bewijst dat de subsidie voor zowel huurders als verhuurders aantrekkelijk is. Het WSWonen raakt dan ook enthousiast en hoopt snel meer huurders en verhuurders te zien met voorstellen voor – of interesse in – energiebesparende maatregelen.

Bent u een huurder of verhuurder en ook geïnteresseerd in het energiezuiniger maken van de huurwoning? Neem contact op met het Wijksteunpunt Wonen West en wellicht kunnen wij u helpen! We bieden ondersteuning aan die uw verhuurder of huurders wellicht net over de streep kunnen trekken.

Artikel delen:

!WOON