Voorlichting professionals huurverhoging

19 juni 2014

Ongeveer 25 professionals uit de sociale wijkteams in stadsdeel West hebben deelgenomen aan voorlichting over huurverhoging door Wijksteunpunt Wonen West. De deelnemers hadden met het bijwonen van de bijeenkomst de gelegenheid hun kennis op te frissen en konden vragen stellen over cases waar ze in de praktijk bij hun cliënten tegenaan lopen.

In sommige net gerenoveerde complexen met hoge huren komen bijvoorbeeld veel vragen over het recht op huurtoeslag als de huur boven de sociale huurgrens van 699,48 stijgt, de voorlichting ging daarom ook in op de regels voor huurverlaging en het recht op huurtoeslag. Ook de kennis over de inkomensgrenzen en de bijbehorende percentages voor de huurverhoging werd weer opgefrist.

Naast de voorlichtingen voor professionals van de sociale wijkteams heeft het Wijksteunpunt Wonen West algemene bijeenkomsten georganiseerd voor huurders die vragen hebben over de inkomensafhankelijke huurverhoging en ondersteuning wensen bij het maken van bezwaar. Ook hebben de drie huurdersverenigingen van stadsdeel West, Baarsjes/Bos en Lommer, Westerpark en Oud-West, ieder in hun eigen buurt een bijeenkomst georganiseerd.

Huurders uit West kunnen nog t/m 30 juni terecht bij het spreekuur van het Wijksteunpunt Wonen voor ondersteuning bij het maken van bezwaar tegen de huurverhoging. Het spreekuur is iedere ochtend van 9.00 uur tot 11.00 uur op de Eerste Helmersstraat 106-D.

Artikel delen:

!WOON