Doe de energiecheck!

25 september 2014

Vindt u dat uw gas en elektra rekening aan de hoge kant is, maar weet u niet hoe dat komt? Wilt u duurzamer omgaan met energie, en wilt u uw wooncomfort verbeteren? Neem dan contact op met het Wijksteunpunt Wonen en wij komen kosteloos bij u thuis om de energiecheck uit te voeren.

Met de energiecheck bekijken wij of uw woning energiezuiniger kan worden gemaakt. Dat kan door het aanbrengen van een centrale verwarmingsinstallatie met een HR-ketel of door het vervangen van enkel glas door dubbel glas. Dit zijn wat grotere ingrepen in uw woning die u in overleg met uw verhuurder kan bespreken. Voor de aanleg mag de verhuurder een redelijke huurverhoging vragen. Wij kunnen samen met u bekijken wat de mogelijkheden zijn en bieden ondersteuning in het overleg met de verhuurder.

Daarnaast bekijken we of u zelf kleine aanpassingen kunt doen om de woning energiezuiniger te maken. Deze aanpassingen kunt u eenvoudig zelf aanbrengen. Hierbij kunt u denken aan een waterbesparende douchekop, spaarlampen en radiatorfolie.

Tenslotte bespreken we met u uw gedrag. Wellicht laat u het licht aan staan als u even weg bent, of zet u de thermostaat niet omlaag als u gaat slapen. Zo zijn er nog tal van gedragsaanpassingen mogelijk die er toe kunnen leiden dat u minder gas en elektra verbruikt.

Geïnteresseerd? Maak een afspraak met het Wijksteunpunt Wonen voor een check. Een aantal dagen na het huisbezoek krijgt u een om maat gemaakt rapport en advies.

Mocht u dubbelglas of een cv installatie willen dan helpen we u bij de aanvraag bij uw verhuurder.

Artikel delen:

!WOON