Meld u aan als wooncoach

07 oktober 2014

Zou u graag iets willen betekenen voor mensen in de buurt? De Huurdersvereniging Amsterdam is op zoek naar wooncoaches! Als wooncoach helpt u bewoners die problemen hebben met hun huidige woonsituatie  en op zoek zijn naar oplossingen. Een wooncoach geeft bijvoorbeeld voorlichting over verschillende mogelijkheden en informeert naar belemmerende factoren om te verhuizen. Soms kunnen kleine aanpassingen in huis al helpen, zoals de aanwezigheid van een traplift of het weghalen van drempels. Maar het kan ook zijn dat u er samen achter komt dat het beter is om te verhuizen naar een heel andere woning om bijvoorbeeld voor een woonvorm te kiezen waarbij het makkelijker is om nieuwe mensen te ontmoeten, of simpelweg omdat het zich op de begane grond bevindt. U bent een steuntje in de rug in de zoektocht naar een misschien wel alternatieve woonsituatie. Het idee van wooncoaches is ontstaan doordat bestaande regels vaak onbekend zijn, of onvoldoende werken. Voorbeelden hiervan zijn van Hoog naar Laag en van Groot naar Beter, waarbij het (vooral oudere) mensen makkelijker wordt gemaakt om naar een passende woning te verhuizen. De HA hoopt dat het inzetten van actieve bewoners als wooncoach kan helpen om meer bekendheid te geven aan de mogelijkheden die er zijn. De vereniging wil daarbij graag samenwerken met de Federatie, gemeente, ASW en wijksteunpunten. De proef start in de stadsdelen Oost, West en Zuid, met voorlopig vijf coaches per stadsdeel. Als u in een van deze gebieden woont en geïnteresseerd bent om als wooncoach actief te worden kunt u zich aanmelden bij info@huurdersvereniging-amsterdam.nl. Stuur een mailtje met uw naam, adres, telefoonnummer en motivatie. Wij bieden u een training met kennis een vaardigheden waarmee u genoeg informatie krijgt om een wooncoach te kunnen worden. Als er een probleem is kunt u altijd bij ons terecht voor vragen, en het is de bedoeling dat we samen komen om ervaringen te bespreken. Waarschijnlijk kunt u hier ook een kleine vergoeding voor verwachten.

Artikel delen:

!WOON