Bewonerscommissie in het zuidelijk veld opgericht

19 december 2014

Deze week is er een bijzondere bewonerscommissie opgericht voor de blokken van woningcorporatie Rochdale in het zuidelijk veld van de Kolenkit. De commissie bestaat namelijk uit een mix van vaste huurders en studenten met een tijdelijk campuscontract. Het gebeurt niet vaak dat studenten met campuscontracten een bewonerscommissie oprichten. Dat er gezamenlijk wordt opgetrokken met vaste huurders om zo de belangen van alle groepen huurders in het complex te behartigen, maakt het wel erg bijzonder.

Sowieso is het een bijzonder complex daar in het zuidelijk veld van de Kolenkitbuurt. De vier woonblokken die het complex vormen hadden al in 2009 gesloopt zullen zijn. De herhuisvesting van de bewoners was al vorig decennium begonnen en om de woningen niet leeg te laten staan had Rochdale besloten om studenten en tijdelijke bewoners in de leeggekomen woningen te laten wonen tot de sloop zou beginnen. De financiële crisis gooide echter roet in het eten en Rochdale had onvoldoende budget om het plan uit te gaan voeren.

Nadat dat de initiële plannen van de baan waren, ontstond onzekerheid over wat er dan wel zou gaan gebeuren. Tot op heden is daar nog geen duidelijkheid over. Volgens de officiële lezing zullen de blokken nog steeds gesloopt worden. Maar  er zijn steeds meer signalen dat de blokken toch zullen blijven staan. Hoe de vork precies in de steel zit weten de bewoners echter niet. En wat er met de vaste bewoners, de tijdelijke bewoners en studenten zal gebeuren evenmin. De bewoners willen daarover meer duidelijkheid, en het liefst ook invloed op de plannen en participatie bij de verdere uitvoering. Het Wijksteunpunt Wonen heeft de bewonersgroepen bijeengebracht en samen hebben ze besloten een bewonerscommissie op te richten om het gesprek met Rochdale aan te gaan.

Het Wijksteunpunt Wonen kijkt uit naar een vruchtbare samenwerking met deze bijzondere bewonerscommissie!

 

 

Artikel delen:

!WOON