Bijeenkomsten Overlegwet goed bezocht

16 december 2014

De door het Wijksteunpunt Wonen Nieuw-West georganiseerde bijeenkomsten in de Honingraat, voor Bewonerscommissies in Nieuw-West, over de Overlegwet en over de invloed van BC’s op de servicekosten, zijn een succes gebleken. Beide keren was de zaal vol. De eerste avond was het vooral luisteren, de tweede avond moesten de aanwezigen zelf aan het werk, en vragen beantwoorden over de servicekosten. De derde bijeenkomst was een Pluimavond.

Voor de 2e keer heeft het WSWonen Nieuw-West een pluimavond georganiseerd voor de BC’s in Nieuw-West als waardering voor het werk dat zij doen ten bate van hun medebewoners. Ditmaal werd deze avond gehouden in de Coffeemania in de Honingraat in Slotermeer. De avond begon met een buffet, daarna volgde voorlichting over energiebesparing en de avond eindigde met de WSWonen Nieuw-West quiz.

Er waren deze avond méér dan 30 BC’s uit heel Nieuw-West met 1 of meerdere leden op af gekomen. Dit jaar hadden we ook een aantal medewerkers van corporaties uitgenodigd, die regelmatig met BC’s om de tafel zitten. Evenals vertegenwoordigers van het Stadsdeel: van het bestuur was Ronald Maurer aanwezig. Aan het eind van de avond konden mensen een evaluatieformulier invullen. Op een paar kritische geluiden na, vond men de avond heel gezellig, leerzaam en informatief. Dit betekent dat we volgend jaar natuurlijk weer een pluimavond gaan organiseren!

Ook de 2 trainingen die vooraf gingen aan de Pluimavond, werden goed beoordeeld. Daar gaan we dus ook mee door, met onderwerpen als: Onderhandelen met de verhuurder, hoe houdt je contact met je achterban, hoe kom je aan nieuwe leden voor je BC, energiebesparing, zelfbeheer enz. Genoeg onderwerpen dus!

Artikel delen:

!WOON