Werkbezoek Jaensch en Ivens aan WSWonen Zuidoost

09 januari 2015 - Op 7 januari waren Emile Jaensch, dagelijks bestuurder stadsdeel Zuidoost, en Laurens Ivens, Wethouder Wonen van de Gemeente Amsterdam, op werkbezoek op het WSWonen Zuidoost. Naast een bezoek aan het woningnetspreekuur in de bibliotheek de Poort, gingen zij uitgebreid met de bewoners in gesprek over het ‘Wonen’ in Zuidoost. Leden van de bewonerscommissie de Drecht, de Ghanese, Indiaanse en Javaanse woongroep, de huurdersvereniging Zuidoost, de Buurtbizz en de jongeren waren aanwezig om de wethouders van informatie te voorzien. De Indiaanse woongroep benutte deze gelegenheid om zichzelf meer bekend te maken, en met succes!

Een belangrijk item waren de huisuitzettingen die ook in het afgelopen jaar gestegen zijn in Zuidoost. Onderzocht moet worden hoe wij dit kunnen voorkomen. Daarvoor is een goede samenwerking met verschillende partijen noodzakelijk. Jaensch boodt aan om uit te zoeken waar de oorzaken liggen en hier gezamenlijk over in gesprek te gaan! De jongerenhuisvesting kwam ook ter sprake en blijft op ieders agenda staan. Daarnaast zijn de ontwikkelingen m.b.t. ouderenhuisvesting zorgwekkend voor Zuidoost. Emil Jaensch zegde toe deze ook in het Amsterdams Volkshuisvestings Overleg te bespreken.

 

foto werkbezoek Ivens en Jaensch

Artikel delen:

!WOON