Cursus i.s.m. De Woonbond: Gemengd beheer

19 februari 2015

Hoe regelen we het beheer van de VvE? Hoe geven we de vergadering van de VvE de plek die haar toekomt? Hoe maken we beslissingen over onderhoud of servicekosten? Welke gevolgen heeft de VvE voor de verhouding met de huurders en de bewonerscommissies? Komt de verhuurder in een ‘pettenprobleem’ (verhuurder/groot-eigenaar/leverancier van diensten/beheerder)? Wat gebeurt er als de verhuurder meer en meer woningen in het complex verkoopt?

Tijdens deze cursus bespreken we de antwoorden op bovenstaande vragen. We verkennen de dilemma’s van het huurrecht en het appartementsrecht in een gemengd complex en we brengen in kaart waar de regels met elkaar kunnen botsen. We zoomen in op drie thema’s: onderhoud & renovatie, servicekosten en leefregels. Er wordt volop geëxperimenteerd met verschillende vormen van samenwerking tussen huurders (en hun bewonerscommissies) en de VvE. Tijdens de cursus passeert een aantal voorbeelden daarvan de revue, met de vraag of deze in uw situatie toe te passen zijn.
Data: 3 en 10 maart.

Aanmelden
Al onze bijeenkomsten zijn gratis; wel is het in verband met de beschikbare ruimte verplicht om u aan te melden. Bij aanmelding geven wij u de adresgegevens van de locatie door. Aanmelden doet u:
Telefonisch via: 020-4940446
Digitaal via het webformulier of via een DM naar onze Twitteraccount. Dit laatste kan alleen als u één van onze Twittervolgers bent.

Artikel delen:

!WOON