Oproep: Schrijf u voor 1 juli in bij Woningnet

17 maart 2015

Sinds 1 januari 2015 is er een nieuwe Huisvestingswet. Hierin staan regels over hoe huurwoningen verdeeld moeten worden. De overheid heeft besloten om de woonduur af te schaffen, zodat iedereen een gelijke kans krijgt op een woning. Om uw opgebouwde woonduur (datum huur- of koopovereenkomst huidige woning) nog 15 jaar te kunnen gebruiken, is het van groot belang om u vóór 1 juli 2015 in te schrijven bij WoningNet of om uw verlopen inschrijving te heractiveren.

Op het inloopspreekuur van Wijksteunpunt Wonen Oost: Slim zoeken naar een woning, zien wij in de eerste periode van 2015 een verdubbelde toename van 11 naar 23 bezoekers per week. Een groot aantal van deze bezoekers staat nog niet ingeschreven bij WoningNet en heeft hier hulp en ondersteuning bij nodig. Om te kunnen reageren op het aanbod moeten naast de basisgegevens, de woonsituatie, de woonwensen en het emailadres worden ingevuld.

Als de bezoeker geen e-mailadres heeft moet er eerst een e-mailadres aangemaakt worden. Het duurt gemiddeld drie kwartier om een bewoner te ondersteunen bij het inschrijven op WoningNet. Door deze groeiende toename in het aantal bezoekers zijn wij helaas genoodzaakt om onze dienstverlening uitsluitend te richten op woningzoekenden die al staan ingeschreven bij WoningNet.

Zonder inschrijving bij WoningNet kunt u niet reageren op de aangeboden huurwoningen. Behalve op de website van WoningNet kunt u ook bij de balies van de woningcorporaties terecht voor hulp bij ondersteuning bij inschrijven. Bij het wijksteunpunt bij u in de buurt kunt u het papieren inschrijvingsformulier van WoningNet verkrijgen. De papieren inschrijving moet u zelf opsturen naar WoningNet.

Mocht uw inschrijving niet volledig of compleet zijn, dan bestaat er een kans dat u uw huidige woonduur na 1 juli niet meeneemt. Zodra uw inschrijving bij WoningNet definitief is bent u welkom bij het inloopspreekuur Slim zoeken naar een woning (iedere woensdag van 14.00 tot 16.30 uur). Zie hier de internetlink naar de contactinformatie van de WoningNet spreekuren van andere wijksteunpunten: Nieuw-West, West, Zuid, Zuid-Oost en Noord.

-> Informatiefilmpjes over huisvestingswet van de Vereniging van Nederlandse Gemeenten.

Artikel delen:

!WOON