Overgangsregeling Woningnet half jaar verlengd

08 juni 2015

De overgangsregeling voor de omzetting van woonduur naar inschrijfduur bij Woningnet is met een half jaar verlengd. Dit kan nu nog tot 31 december 2015. De Stadsregio Amsterdam en de woningcorporaties hebben de verlenging met elkaar geregeld. Reden hiervoor is de grote drukte bij diverse spreekuren en knelpunten bij de klantenservice van Woningnet.  

Door vernieuwde wetgeving telt woonduur straks niet meer mee bij de volgorde van kandidaten voor een sociale huurwoning. Vanwege een overgangsregeling kunnen inwoners van de stadsregio Amsterdam hun opgebouwde woonduur tijdelijk laten tellen als inschrijfduur bij Woningnet. Iedereen die ooit nog denkt te verhuizen naar een sociale huurwoning raden wij aan van deze regeling gebruik te maken. Tijdig inschrijven bij Woningnet is een voorwaarde.

Wie hiervoor in aanmerking wil komen moet zich nu voor 31 december 2015 inschrijven en ervoor zorgen dat de huidige woonduur goed geregistreerd staat. Dat kan via de website van Woningnet of met behulp van een papieren inschrijfformulier. Wie hulp nodig heeft bij het invullen kan terecht bij de balie van een woningcorporatie of een van de woningnetspreekuren bij een Wijksteunpunt Wonen.

 

Artikel delen:

!WOON