Infoavond: Uw huurprijs en de puntentelling

11 augustus 2015

Datum: Donderdag 3 september
Inloop: 18.45 uur /  Duur: 19.00 uur tot 21.00 uur
Locatie: Wijksteunpunt Wonen Noord (adres: J. Drijverweg 5, 1025 BH Amsterdam)

De maximale huurprijs wordt bepaald door de puntentelling, officieel het  Woningwaarderings-stelsel. Vierkante meters, sanitair en keuken en nog 10 andere onderdelen van de woning leveren een aantal punten op die de maximale huurprijs bepalen. Op 1 oktober a.s. verandert deze puntentelling: een aantal onderdelen verdwijnt en een rubriek “WOZ-waarde” komt daarvoor in de plaats. Dat heeft voor bijna alle woningen in Nederland gevolgen voor het aantal punten en dus ook de huurprijs, niet alleen de maximale huurprijs, maar misschien ook voor de huurprijs die ú betaalt. Wanneer u deze avond de huidige puntentelling van uw woning meeneemt en ook de WOZ-waarde weet (die kunt u bij uw verhuurder opvragen), dan rekenen we samen uit wat de effecten zijn van de nieuwe telling.

Deze bijeenkomsten zijn gratis toegankelijk; wel is het verplicht om u aan te melden. Aanmelden telefonisch via 020-4940446 en digitaal via ons contactformulier. U kunt zich tot maandag 24 augustus aanmelden voor deze informatieavond.

Artikel delen:

!WOON