Themabijeenkomst VvE en financiën

26 november 2015

Afgelopen donderdag 25 november organiseerde het WSWonen een themabijeenkomst over financiën in het Wijkcentrum de Pijp. Bij deze goed bezochte bijeenkomst werd duidelijk dat veel VvE’s zonder beheer al jaren geen financieel jaarverslag of begroting hadden opgesteld.  Gebrek aan grip op de financiën kan leiden tot onvoldoende middelen voor onderhoud van het gebouw.

Ook aanwezige VvE’s met beheerder bleken vaak geen volledige grip op de financiën te hebben. De beheerders van de VvE’s verzorgen betalingen zonder dat het bestuur deze accordeert of dat het onduidelijk was of zij hier wel de bevoegdheid toe hebben.

De informatieavond behandelde de samenhang tussen jaarrekening, balans, begroting en VvEbijdrage. Er werd praktische informatie geleverd hoe mensen de financiële gegevens in hun eigen VvE konden beoordelen. Gezien de aanmeldingen en het praktisch nut van de avond zal deze in 2016 weer georganiseerd worden. Daarnaast organiseren de WSWonen ook basisvoorlichtingen over hoe een VvE kan functioneren binnen de kaders van de splitsingsakte, huishoudelijk reglement en wetgeving.
Wilt u op de hoogte gehouden worden van komende VvE-informatieavonden, dan kunt u via ons contactformulier laten weten dat u de VvE-Nieuwsbrief wilt ontvangen. Deze verschijnt 3 x per jaar.

Naast informatieavonden kunnen mensen in VvE’s die niet vergaderen maar dat wel willen opstarten extra informatie en hulp krijgen hier een begin mee te maken. Meer over dit aanbod leest u hier

Daarnaast kunnen eigenaar-bewoners terecht op het vvE-spreekuur of hun VvE-vragen voorleggen via onze contactpagina

Artikel delen:

!WOON