Voorlichting op Radio RAZO

07 december 2015

Zoals elke eerste maandag van de maand was Wijksteunpunt Wonen te gast bij Radio Razo. Bram van Garderen, Saskia Bosnie en Rizairis Lacroes hadden volledige regie om invulling aan het radioprogramma te geven. Wij hebben een terugkoppeling gegeven op de Energievoorlichting en de voorlichting over huren en wonen voor Spaanstaligen op 3 december. De Energievoorlichting werd op uitnodiging van Huurdersvereniging Zuidoost in buurthuis Bonte Kraai gehouden. Voor de Spaanstaligen werden er twee voorlichtingen gehouden, een bij Stichting Profor en een in Het Warenhuis. Er is besproken welke vragen er onder de mensen speelden, eventueel vragen die ook onder de luisteraars kunnen spelen. Een thema is bijvoorbeeld vocht en schimmel in de woning in relatie tot energieverbruik. Een ander thema is bijvoorbeeld dat mensen niet op de hoogte zijn om zich vóór 31 december op Woningnet in te schrijven, ook als ze al in het bezit van een huur- of koopwoning zijn.

Verder is de voorlichting van a.s donderdag 10 december van 19:00 uur 21:00 uur aan de Antilliaanse gemeenschap aangekondigd en in het Papiaments herhaald en dat mensen zich hiervoor via onze site kunnen aanmelden.

Tot slot hebben wij de bijeenkomst op 13 januari met 55-plussers, die met onvolledig pensioen/AOW te maken hebben in combinatie met hoge woonlasten, onder de aandacht gebracht.

Luister hier naar de uitzending Uitzending Radio Razo

Artikel delen:

!WOON