Het Wijksteunpunt Wonen via de Radio bij bewoners thuis

16 februari 2016

Op 8 februari mocht het Wijksteunpunt Wonen bij Radio Razo aanschuiven. Allerlei actualiteiten rondom interne organisatie van het WSW werden besproken, zoals verhuizing, extra medewerkers en verbreding van takenpakket naar eigenaar-bewoners.

De actualiteiten rondom Woningnet zijn besproken, namelijk dat Woningnet stopt met het telefonisch aanbieden van woningen. Voor bewoners zonder computer kan dat problemen geven. Deze bewoners zijn opgeroepen om hun naam bij Woningnet of WSW door te geven.

Het WSW gaat in samenwerking met de bewonerscommissie een project ‘Spreekuur Bij Woonzorgcomplexen’ starten om te weten wat er bij de bewoners speelt en/of zij tegen moeilijkheden aanlopen. Hier is een aankondiging van gemaakt.

Verder heeft het WSW op 13 januari een bijeenkomst georganiseerd, waar Laurens Ivens en Emile Jaensch met 50-plussers in gesprek over hoge woonlasten en lage inkomens konden gaan.  De luisteraars zijn over deze bijeenkomst bijgepraat.

Tot slot hebben wij voorlichting gegeven over ventileren om vocht en schimmel in de woning tegen te gaan. Dit is een veelkomend probleem in Amsterdam Zuidoost.  Vanuit dit thema kon een mooie overstap naar energievoorlichting worden gemaakt. Heeft u ook zo last van vocht en schimmel in de woning? Bram van Garderen en Saskia Bosnie van het Wijksteunpunt Wonen geven u tips hierover.

Het Wijksteunpunt Wonen neemt elke eerste maandag van de maand van 14:00 -15:00 uur deel aan het programma van Radio Razo. Herbeluister dit fragment terug via Uitzending.

 

Artikel delen:

!WOON