Derde uitzending via Radio RAZO

05 april 2016

Op 4 april hebben we in een interactieve setting ons maandelijkse radioprogramma gedaan. Hierbij waren Saskia, Bram en John Sedney aanwezig. Als vrijwilliger bij Wijksteunpunt Wonen Zuidoost heeft Rizairis de techniek voor het programma gedaan. Er is tijdens de uitzending aandacht besteed aan de thema’s: servicekosten, bemiddelingskosten en de WOZ-beschikking. De luisteraars kregen informatie hoe de wetgeving op deze gebieden is geregeld en tips wat ze kunnen doen wanneer ze constateren dat er iets niet klopt. Een radioluisteraar uit West heeft ‘on air’ een vraag gesteld over het bouwjaar van zijn woning volgens zijn WOZ-beschikking. Hij gaf aan dat dit volgens hem niet klopt.

John Sedney heeft vragen gesteld over de hoge borgsom voor jongerenwoningen in Zuidoost en de huurverhoging in combinatie met lage inkomens. Ze werden toegevoegde thema’s tijdens de uitzending.

Naast het benoemen van onze spreekuren en contactgegevens werden er ook oproepen gedaan. Deze oproepen hadden betrekking op aanmelding van nieuwe vrijwilligers voor het Woningnetspreekuur en om bewoners aan te zetten een groep te vormen waaraan WSW ZO een voorlichting over de huurverhoging kan geven.

Met het uitnodigen van de luisteraars voor de VvE-beurs van 7 april 2016 en het aankondigen van het volgende spreekuur in woon-zorgcomplex De Drecht, waren we aan het eind gekomen van onze uitzending. Deze uitzending is hier te beluisteren. De volgende uitzending is op maandag 2 mei 2016.

Artikel delen:

!WOON