Bijeenkomst armoedebestrijding op 19 mei

23 mei 2016

Op initiatief  van Yvette Dorsiel  van Stichting Los Latinos werd op 19 mei jl. in Buurthuis Holendrecht een bijeenkomst voor Spaanstaligen in tweetalen georganiseerd. Dit heeft Yvette in samenwerking met Kansrijk gedaan. Bij deze bijeenkomst waren ook het Leger des Heils en een budgetcoach aanwezig. Het Wijksteunpunt Wonen kreeg de mogelijkheid om zich bekend te maken, flyers uit te delen en de voorlichting  over huurverhoging  voor de spaans- en Papiamentstaligge  op 7 –en 8 juni aan te kondigen.  Op de bijeenkomst waren ongeveer 25 bewoners uit Zuidoost aanwezig, voornamelijk van Antilliaanse afkomst. Deze bewoners hebben met armoede te kampen vanwege hoge woonlasten en lage inkomsten. De verhalen varieerden van bewoners die voorheen hoge inkomsten  hebben gehad  en inkomensdaling hebben ondergaan en van bewoners die voorheen al lage inkomsten hebben gehad en die zich nu nog in deze situatie bevinden. Op deze avond werd door de aanwezigen persoonlijke verhalen verteld, dat tot verschillende  emoties leidde. Door de budgetcoach werd een training budgettering gegeven, zodat het bewustzijn voor de portemonnee werd gestimuleerd.

Project Kansrijk: In 2007 is het project “Kansrijk” gestart. Kansrijk is een organisatie  die met een aantal partners armoede bestrijdt, door bij de mensen achter de voordeur te komen. Veel mensen weten immers niet dat er verschillende toeslagen zijn en dat bijzondere bijstand bestaat. Kansrijk helpt bij het aanvragen van vergoedingen voor kinderen om te sporten en computers en andere schoolspullen aan te schaffen. Er wordt ook gekeken of mensen in aanmerking komen voor bijzondere bijstand. Verder helpen zij met het ordenen van de administratie, geven cursus in budgettering, computerlessen en fietslessen. Ook werkt Kansrijk samen met het DWI om mensen aan een betaalde baan te helpen. Het is daarom belangrijk dat Kansrijk in Zuidoost blijft bestaan! https://amsterdamzuidoost.groenlinks.nl/standpunten/armoede-8

 

IMG-20160519-WA0008  flyer

Artikel delen:

!WOON