Voorlichting 10 oktober: Huren in een VvE

04 oktober 2016

U kunt als huurder steeds vaker geconfronteerd worden met een Vereniging van Eigenaren (VvE). De eigenaar van uw huurwoning maakt dan onderdeel uit van deze VvE. Direct en indirect heeft u ook te maken met deze VvE… en wat betekent dat eigenlijk?  Als het eigendom van een pand of complex op papier wordt gesplitst kan de eigenaar de woningen los van elkaar verkopen. Alle eigenaren samen vormen daarna de VvE. De VvE is verantwoordelijk voor het onderhoud en instandhouding van het gebouw. De gezamenlijke delen, zoals het dak, de gevel, raamkozijnen en ventilatiekanalen, moeten door de VvE onderhouden, gerepareerd en vernieuwd worden. Samen moeten de eigenaren beslissen over het onderhoud en sparen voor de gezamenlijke uitgaven. Het kan daarbij voorkomen dat u als huurder knel komt te zitten tussen uw verwachtingen van de verhuurder en de VvE.

Tijdens de gratis voorlichtingsbijeenkomst op maandag 10 oktober staat het thema ‘huren in een VvE’ centraal. Deze bijeenkomst is bedoeld voor huurders die in een complex met een VvE wonen, maar eigenaar-bewoners zijn ook van harte welkom. U krijgt uitleg over de VvE (wat is het eigenlijk, hoe werkt zo’n VvE en welke regels zijn van toepassing) en daarbij lichten wij toe welke knelpunten en kansen er zijn voor u als huurder. Ook geven wij uitleg over het oprichten van een bewonerscommissie en krijgt u handvatten om invloed uit te oefenen op uw verhuurder (en daarmee wellicht de VvE).

Datum: maandag 10 oktober 2016
Tijd: 19.30 – 21.00 uur
Locatie: Recht Boomsloot 52 (Amsterdam Centrum)

Artikel delen:

!WOON