!WOON bij Radio Razo

16 maart 2017

Radio Razo

Op dinsdag 7 maart was er weer onze gebruikelijke radioprogramma van !WOON. Nu op elke 1e dinsdag van de maand bij Radio Razo. Wij waren te gast bij de reguliere uitzending van Daddy Mystic.

Het programma werd gepresenteerd door onze collega’s van team Zuidoost Saskia, Bram, Dalal, Iracelma en Daddy Mystic die achter de techniektafel stond. De uitzending begon met een introductie van !WOON. Hierin bracht !WOON naar voren wie wij zijn en hoe de bewoners bij !WOON terecht kunnen. Verder is veel aandacht besteed aan het onderwerp “Medehuurderschap”. Hierover zijn veel vragen bij bewoners. Dalal bracht een interessante casus naar voren. Wat is het gevolg als de moeder als officiële huurder komt te overlijden en de kinderen willen in het huis blijven wonen?

Het blijkt dat veel bewoners van Zuidoost vrij weinig weten over dit onderwerp. Daddy Mystic benadrukt dat er veel huishoudens zijn waar het gebruikelijk is dat kinderen lang thuis wonen. Als dit niet goed geregeld is kan het dus problemen opleveren. Vooral bij verschillende culturen hier in Zuidoost komt het vaak voor. En dat is anders dan de Nederlandse cultuur waarbij het meer gebruikelijk is dat kinderen op een volwassen leeftijd uit huis gaan. Collega’s Bram en Dalal hebben kort uitgelegd wat er bij het aanvragen van medehuurderschap komt kijken en de voorwaarden die hier aan verbonden zijn.

Ook is Bram kort ingegaan op het aanbod van de Energiecoach en de Wooncoach. Deze coaches geven bewoners gratis energiebespaaradvies en advies over een verhuisregels voor 65-plussers. Het programma is voor de niet-Nederlandstalige luisteraars gedurende de uitzending vertaald naar het Engels. Zo Ook als afsluiting is er aandacht besteed aan de spreekuren en de contact gegevens van !WOON.

Artikel delen:

!WOON