Renovatie Zeeburgerdijk 141-207, Amsterdam Oost

Woningcorporatie Eigen Haard gaat een complex van 55 sociale huurwoningen (en 1 vrije sectorwoning) aan de Zeeburgerdijk renoveren. Het betreft de huisnummers 141-207. Alle woningen zijn benedenwoningen, plus één bovenwoning (maisonnette).

Zeeburgerdijk 141-207

Aanpak

Het complex zal ingrijpend gerenoveerd worden, in niet-bewoonde staat, inclusief funderingsherstel. De aanpak zal bestaan uit onderhouds- en verbeterwerkzaamheden. De originele bouwstijl van de gevel aan de straatzijde wordt zoveel mogelijk gerespecteerd. Na de renovatie voldoen de woningen aan de huidige bouwregelgeving op het gebied van veiligheid, gezondheid, geluidsisolatie, bruikbaarheid en energiezuinigheid. De woningen hebben dan minimaal energielabel B. Er is een bewonerscommissie actief.

Stand van zaken

De afgelopen drie jaar heeft de bewonerscommissie intensief met Eigen Haard vergaderd over de aanpak. Inmiddels is de bewonersraadpleging over het plan uitgevoerd en daaruit blijkt dat de meeste bewoners vertrouwen hebben in de plannen. Er is gekwalificeerd advies uitgebracht door de bewonerscommissie, waar Eigen Haard op heeft gereageerd en waar vervolgens meerdere overleggen over zijn geweest, de laatste met het stadsdeel erbij. De peildatum is onlangs verstrekt wat betekent dat de renovatie eind 2021 kan starten.

Meer informatie

Eigen Haard: Guido de Jong & Mohamed Essanoussi. 020-6801801, info@eigenhaard.nl

!Woon: bewonersondersteuner Wies Luttikhuizen

Start:

09-06-2020

Loopt tot:

09-06-2020

Projectsoort:

Stadsdeel:

Verhuurder:

Eigen Haard

Adres/buurt:

Zeeburgerdijk 141-207, Amsterdam

Artikel delen:

!WOON