header_nb_vve_hires
Welkom bij de nieuwsbrief VVE van !WOON. In deze nieuwsbrief staan we stil bij de problemen rondom verhuur aan toeristen, het verbod op harde vloerbedekking en de wijziging van de warmtewet.

Ook bieden we in het najaar nieuwe cursussen aan voor eigenaar-bewoners in een VvE. In september kunt u de cursus 'verhuur in de VvE' bijwonen. Een cursus over vragen en problemen bij verhuur. We behandelen zowel reguliere verhuur als verhuur aan toeristen en studenten.

In november bieden we de cursus 'Zonnepanelen' aan. VvE's die willen verduurzamen en overwegen om zonnepanelen aan te schaffen kunnen bij deze cursus terecht voor praktische informatie en handige tips.

Veel leesplezier!

Verbod op harde vloerbedekking in de VvE

Woont u in een VvE en staat u op het punt om een nieuwe vloer te kopen? Niet alle VvE’s staan harde vloerbedekking toe, zoals plavuizen, parket en laminaat. Controleer daarom het splitsingsreglement en het huishoudelijk reglement vooraf.
Lees meer

Vonnis VvE: Slaapkamer is geen hotel

Een eigenaar die zijn slaapkamer 225 nachten per jaar tijdelijk verhuurt, mag dit? De VvE was het er ieder geval niet mee eens en stapte hiervoor naar de rechter. De rechtbank gaf de VvE zijn gelijk, een slaapkamer is geen hotel!
Lees meer

Filmpje !WOON

In een korte video presenteert !WOON de dienstverlening aan eigenaar-bewoners en VvE's. Wij vragen u om !WOON te liken en de video te delen!

Inspraak nieuwe regels vakantieverhuur

De gemeente wil de maximale termijn voor toeristische verhuur van woningen verlagen van 60 naar 30 dagen. Aanleiding is de drukte en overlast voor omwonenden. De gemeente hoort graag wat Amsterdammers vinden.
Lees meer

VvE uit de warmtewet

De eerste en tweede kamer zijn erover uit: de warmtewet wordt gewijzigd. Een belangrijke aanpassing is dat de VvE niet meer wordt gezien als warmteleverancier. En dat is goed nieuws voor VvE's met een collectieve verwarmingsinstallatie.
Lees meer

Cursuskalender

Actualiteiten
- Woensdag 24 oktober 2018

Zonnepanelen
- Donderdag 15 november 2018

Bestuur & Beheer
- Dinsdag 18 december 2018
twitter facebook linkedin