Verbod op harde vloerbedekking in de VvE

07 september 2018

Woont u in een VvE en staat u op het punt om een nieuwe vloer te kopen? Niet alle VvE’s staan harde vloerbedekking toe, zoals plavuizen, parket en laminaat. Controleer daarom het splitsingsreglement en het huishoudelijk reglement vooraf.

Recent oordeelde de rechtbank Noord-Nederland dat een parketvloer verwijderd moest worden. De parketvloer van de ene bewoner veroorzaakte geluidsoverlast bij een andere bewoner. Juist om dit soort problemen te voorkomen heeft de VvE in het huishoudelijk reglement vastgelegd dat harde vloerbedekking niet is toegestaan.

In het splitsingsreglement zijn vaak regels opgenomen om geluidsoverlast te voorkomen. In deze casus stond het verbod niet in het notariële splitsingsreglement, maar in het huishoudelijk reglement. De rechter besloot toch om het verbod te handhaven. Voordat de eigenaar de woning kocht, had hij kunnen weten van het verbod. Dit rekent de rechter de eigenaar aan. Als de eigenaar geen gehoor geeft aan het verbod moet hij €100 per dag betalen aan de VvE.

Vindt u het splitsingsreglement en het huishoudelijk reglement moeilijk te begrijpen? !WOON heeft deskundigen in huis die u kunnen helpen. Bel naar 020 – 52 30 130 om een afspraak te maken.

Artikel delen:

!WOON