Huurder zegt op

Als u de huur van uw woning of kamer opzegt moet u op de volgende dingen letten:

  • Als u de huur wilt opzeggen dan moet u dit in een aangetekende brief doen.
  • De opzegtermijn voor de huurder is gelijk aan de betalingstermijn voor de huur. Bijna alle huurders betalen de huur per maand, de opzegtermijn is dan ook 1 maand.
  • Vaste huurcontracten worden voor 1 jaar afgesloten en daarna automatisch verlengd. De huurder kan pas kan opzeggen na het eerste jaar. Heeft u een zwaarwegende reden heeft om toch binnen het eerste jaar op te zeggen dan is dat meestal  toch wel mogelijk. Bijvoorbeeld als u een baan heeft gekregen aan de andere kant van het land.
  • Let op: normale huurcontracten die voor 1 jaar worden afgesloten betekenen niet dat de verhuurder na 1 jaar het contract kan opzeggen. Dat kan anders liggen bij een tijdelijk contract. Zie ook tijdelijke contracten.
  • De huur kan per de 1e van de maand worden opgezegd, tenzij in het huurcontract iets anders is afgesproken.  Bij sommige verhuurders kan bijvoorbeeld ook per de 15e van de maand, of per ‘iedere dag van de maand’ worden opgezegd. Kijkt u dit na in uw huurcontract. Bij de meeste standaard huurcontracten betaalt de huurder per maand en kan de huurder per de 1e van de maand opzeggen. Als u half april de huur wil opzeggen, dan kan dat per 1 juni.

!WOON