Van Groot naar Beter

Van Groot naar Beter

Via de ‘Van groot naar beter’ regeling is het  mogelijk met behoud van de oude huur – geen huursprong – te verhuizen naar een kleinere en geschikte woning.

Deze regeling is alleen geldig bij verhuizingen binnen de gemeente Amsterdam. De  volgende corporaties werken er aan mee: De Key, Eigen Haard, De Alliantie, Rochdale, Stadgenoot, Ymere en Woonzorg Nederland.

Voorwaarden

De voorwaarden om voor de regeling in aanmerking te komen zijn:

A. De woningzoekenden moet voldoen aan:
1. Ingeschreven op WoningNet
2. Huishouden bestaat uit maximaal 3 personen
3. Inkomen van het huishouden ligt onder de volgende grenzen: De Key, Eigen Haard en de Alliantie €36. 798 (in 2018) cq € 38.035 (in 2019) en bij Rochdale, Stadgenoot en Ymere €41. 056 (in 2018) cq € 42.436 (in 2019)
4. Ze laten een woning in Amsterdam achter
 Met vijf of meer kamers
 Met een minimaal woonoppervlakte van 70m2
 Die van een van de deelnemende corporaties is
B. De woning waarop de woningzoekende reageert moet voldoen aan:
1. Woonoppervlakte is maximaal 60 m2
2. Of het is een seniorenwoning
3. Of het is een WIBO woning

De woningzoekende die voor deze voorrangsregeling in aanmerking wil komen, moet deze urgentie bij zijn eigen woningcorporatie in Amsterdam aanvragen. Wanneer iemand aan de voorwaarden voldoet, krijgt de woningzoekende in zijn profiel in WoningNet het vinkje ‘van Groot naar Beter’. Belangrijk: de voorrang is 2 jaar geldig. Heeft de woningzoekende in die tijd geen woning verkregen op basis van de regeling, dan komt deze te vervallen.

Wilt u meer informatie of hulp? Neem dan contact op met !WOON.

!WOON