Agenda

november 2017

2 november: in gesprek met wethouder Ivens

Zuidoost

02 November 2017

Laurens Ivens, wethouder Wonen gaat verder met zijn gesprekronde.  Tijdens de gesprekken kunnen bewoners ideeën en meningen rond wonen in Amsterdam delen met de wethouder. De gesprekken vinden plaats op de locaties van !WOON in de stad. Op 2 november is het gesprek bij !WOON in Zuidoost. Wilt u met de wethouder in gesprek over uw ideeën rond wonen in Amsterdam? Schrijf u dan in voor een gesprek van 10 minuten. Het gaat hierbij nadrukkelijk om uw ideeën en niet om individuele problemen. Daar zijn vele andere kanalen voor. Ook vertegenwoordigers van belangengroepen hebben hiervoor andere kanalen. Neem contact op met !WOON over de mogelijkheden. Inschrijven voor het gesprek is verplicht en kan vanaf 14 september via het formulier op de website van de gemeente.

Lees verder

!WOON bij Duurzaam020-event

04 November 2017

Op zaterdag 4 november 2017 vindt van 13.00 tot 17.00 uur het evenement ‘Duurzaam020 – Hoe dan?’ plaats in de Zuiveringshal van de Westergasfabriek. Het evenement voor iedereen die van de stad houdt en wil verduurzamen op wat voor manier dan ook. !WOON is hierbij met de Wondere woonkamer van  de Energiecoach. Wij dagen je uit hoe goed jij energie op kan wekken en geven we je praktische tips om je energie te besparen. Want energie besparen is goed voor het milieu én goed voor je portemonnee. We heetten je welkom in onze wondere woonkamer! Kom je ook een kijkje nemen? Dat zou heel leuk zijn! Voor meer informatie, zie amsterdam.nl/duurzaam020

Lees verder

!WOON Energie Dag

10 November 2017

Alweer voor de vierde keer organiseert !WOON de succesvolle mini-conferentie !WOON energiedag. Dit jaar gaan we op bezoek in Amsterdam Noord. Op deze dag kunt u zich weer laten inspireren door projecten over  energiebesparing en verduurzaming van bestaande woningen. Bewoners en gebruikers delen hun ervaringen over de verschillende manieren van aanpak en over de resultaten. Klik hier voor het programma en om u aan te melden  

Lees verder

Cursus VvE: de basis

VvE cursussenZuid

16 November 2017

In deze cursus worden de basisaspecten van de VvE uitgelegd. Vragen als 'wat is een splitsingsakte', 'hoe zit het met een modelreglement', 'wie moet wat betalen en waarom' en nog veel meer worden beantwoord. In circa 90 minuten krijgt u een spoedcursus over de VvE. Alle cursussen zijn gratis te bezoeken. Meld u vooraf aan door een email te sturen naar aanmelden@wooninfo.nl met uw naam, adres en de cursus die u wilt bijwonen, want vol is vol. Voor een overzicht van alle cursussen, download de cursuskalender VvE's september - december 2017 (pdf)

Lees verder

Cursus VvE: Bestuur & Beheer

VvE cursussenZuid

23 November 2017

Deze cursus zit vol. De cursus wordt op donderdag 21 december nogmaals georganiseerd.    Welke taken heeft het bestuur van de VvE eigenlijk en wat is de rol van een beheerder? Denk u erover om bestuurslid te worden of bent u al bestuurslid? Laat u tijdens deze cursusavond informeren over de taken en verplichtingen. Alle cursussen zijn gratis te bezoeken. Meld u vooraf aan door een email te sturen naar aanmelden@wooninfo.nl met uw naam, adres en de cursus die u wilt bijwonen, want vol is vol. Voor een overzicht van alle cursussen, download de cursuskalender VvE's september - december 2017 (pdf)

Lees verder

Cursus VvE: Financiën

VvE cursussenZuid

28 November 2017

Wilt u meer weten of de financiële verplichtingen van de VvE? Hoe zit het met de jaarrekening, de begroting en de verplichte spaarpot? Spaart uw VvE voor toekomstige uitgaven? Wij vertellen u de kansen, uitdagingen en verplichtingen van de financiën van de VvE. Alle cursussen zijn gratis te bezoeken. Meld u vooraf aan door een email te sturen naar aanmelden@wooninfo.nl met uw naam, adres en de cursus die u wilt bijwonen, want vol is vol. Voor een overzicht van alle cursussen,  download hier de cursuskalender voor VvE's sept-dec 2017 (pdf)

Lees verder