Overlast buren

Wonen in een drukke stad kan flink overlast geven. Zeker in gehorige huizen in de oude wijken van de stad. De mate waarin bewoners overlast ondervinden hangt af van persoonlijke beleving

Geluidsoverlast

Geluidsoverlast is vaak een combinatie van een slechte bouwconstructie en ergernis. Remedie is doorgaans er over spreken met de buren en rekening houden met elkaar. Een isolerende vloer, plafond of tussenmuur kan soms uitkomst bieden, maar dat is meestal vrij kostbaar. De verhuurder is niet snel geneigd dit te betalen, maar een voorstel kan geen kwaad, zeker als dit van de buren gezamenlijk komt. De regels qua geluid zijn over het algemeen vrij zwak, zodat gehorigheid niet snel als gebrek wordt aangemerkt. Dat wordt natuurlijk anders als er sprake is van een duidelijke bouwkundige oorzaak voor het geluid, zoals gaten in plafond of vloer. Heeft u het idee dat sprake is van een bouwkundig gebrek of wilt u samen met de buren een voorstel tot verbetering doen aan de verhuurder? Neem dan contact op met !WOON.

Vervelend gedrag buren

Heeft u last van het gedrag van uw buren? Dan kunt u informeren bij de gemeente of zij hier iets aan kunnen doen. Ook kan bemiddeling van Beterburen helpen om het probleem bespreekbaar te maken en samen te zoeken naar oplossingen.

Overlast openbare ruimte

Voor meldingen van overlast in de openbare ruimte kunt u terecht bij de gemeente. In Amsterdam vindt u hier meer informatie.

Artikel delen:

!WOON